Business Intelligence

Microsoft Power BI står i høj kurs: Dette kan du udrette med programmet

Microsoft har udviklet nogle af markedets mest populære værktøjer til bl.a. studie- og erhvervsbrug. Du kender helt sikkert allerede Excel, Word og PowerPoint, men hvad med Power BI? Dette værktøj er bestemt værd at kende til, hvis man arbejder med data i større mængder. Lige nu opleves der en eksplosiv interesse for softwaren, Power BI, der har været på markedet siden 2014. Forklaringen vil du finde i dette blogindlæg.

Business Intelligence er det nye sort

Business Intelligence (BI) er gået hen og blevet et ægte buzzword. Sidder du til daglig og arbejder med tusindvis af data, som du gerne vil visualisere? Så vil du med sikkerhed finde en god ven i Microsoft Power BI. Her får du nemlig en gylden mulighed for at skabe flotte og overskuelige rapporter, som du kan dele med ledelsen, marketingafdelingen eller noget helt tredje.

Der er rigtig mange naturlige grunde til, at Business Intelligence er steget markant i popularitet. En af de primære grunde er, at der i mange år har været tendens til at handle på mavefornemmelser i forretningssammenhænge. Dette er selvsagt ikke holdbart, når man kan handle ud fra konkrete data. Data kan i sig selv være svære at tyde, hvorfor visualiseringer er en sand gave fra gud. Business Intelligence kan helt kort og godt være med til at skabe overblik og til at sætte rammerne for en sund forretningsudvikling. Dette må ingen virksomheder gå glip af.

Power BI fra Microsoft har mange funktioner

Er du vant til at bruge værktøjer fra Microsoft, så vil du også elske Power BI, der funktions- og navigationsmæssigt minder meget om flere andre værktøjer. Dette betyder, at du næppe føler dig på helt bar bund, når du første gang skal prøve kræfter med værktøjet.

Hvad angår værktøjets funktioner, så er det først og fremmest afgørende, om du vælger den ene eller anden licens. Valget står mellem Power BI (gratis) og Power BI Pro (betalt udgave). Power BI Pro licensen giver adgang til følgende funktioner:

  • Opret overskuelige rapporter
  • Få adgang til rapporter via skyen
  • Datasøgning
  • Smart integration til andre værktøjer

.. og mange andre.

Rom blev ikke bygget på en dag – og det gør dine kompetencer heller ikke. Dog kan man på bare en ½ dag (12 timer) gennemgå et kursus i netop Microsoft Power BI. Du kan læse alt om indholdet af et Power BI kursus på linket. Denne mulighed er for dig, der foretrækker at uddanne dig via internettet. Online kurser er kommet for at blive.