Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan du låne?

Har du fundet drømmehuset og skal i banken efter et lån, så er det tid til at tage en låneberegner i brug. Når du skal finde det maksimale beløb, som du kan låne, så kommer det især an på din indtægt.

Der er dog også en række andre faktorer, som både kan tælle op og ned, når du skal have bankens accept. Kan du fremvise en historik af økonomisk ansvarlighed, så er du meget langt i processen til et godt lån.

Har du derimod tidligere handlet uhensigtsmæssigt med et stort overforbrug og måske en plads i registret over dårligere betalere, så bliver det straks meget sværere at låne penge, selvom du måske har en god løn.

Hvor meget tjener du?

Du vil med sikkerhed komme til at vise lønsedler og årsopgørelser, når banken skal beregne det maksimale beløb, som du kan få lov til at låne.

I de store byer kan du ofte låne en del mere, da boligmarkedet her er mere stabilt, og prognoserne viser stigende priser i fremtiden.

I storbyen er det som hovedregel muligt at låne 3-4 gange ens årsløn, men det kan som sagt variere meget.

Banken vil have sikkerhed

Jo mere sikkerhed du kan give banken, desto mere kan du også få lov til at låne. Har du en stor opsparing i forvejen, så signalerer det økonomisk ansvarlighed, samt at du ikke behøver låne hele købsbeløbet.

Her vil risikoen for banken være ret lille, hvorfor du kan få lov til at låne en hel del mere. Vil du i stedet købe et hus i en udkantsby, så vil mange slet ikke låne penge til dig, da der er en vis risiko for, at boligen ikke kan sælges igen i fremtiden.