Mange penge

Positive og negative sider ved kviklån

Der er både positive og negative sider forbundet med at tage et kviklån. Du gør klogt ved at sætte dig ind i begge dele, før du optager dit lån. Det får du hjælp til her.

Når du skal tage et lån på nettet, findes der mange udbydere og sider, der skaber overblik over de forskellige udbydere. Lån 5000 på hæveautomaten.dk er blot et af de aktuelle tilbud på lånemarkedet, og det kan være fristende at kaste sig hovedkulds ud i at låne penge.

Du bør dog sætte dig ind i de positive og negative sider, der er forbundet med at tage et kviklån på nettet. Det kan være let at lade sig forblinde af fordelene, men ulemperne overskygger dem i visse tilfælde, afhængig af din økonomiske situation.

Her får du et indblik i, hvad du skal være opmærksom på, når det kommer til at låne penge på nettet. Uanset om der er tale om et lån på 5.000 kroner eller et endnu højere beløb, vil du opleve, at der er konsekvenser ved dit valg.

Kviklånet er en hurtig løsning

Når du skal låne penge, findes der ingen løsning, der er hurtigere end at optage et kviklån – medmindre du låner penge af et familiemedlem, en ven eller en bekendt, hvilket ikke altid kan lade sig gøre. Den helt klare fordel ved kviklånet er derfor, at det er enormt hurtigt og nemt.

Samtidig findes der masser af sider (eksempelvis Hæveautomaten.dk), hvor du kan danne dig et overblik over de mange forskellige udbydere. Du indtaster blot det beløb, du ønsker at låne, hvorefter du kan se, hvad du skal regne med at betale tilbage.

Du skal kun låne, hvis du har penge til de månedlige afdrag

En af de største ulemper ved kviklånet er, at du kommer til at skulle betale mere tilbage, end hvis du blot lånte pengene i banken. Det betyder, at det hurtigt kan blive en dyr affære. Derfor bør du altid lægge et budget, der redegør for din økonomi, før du låner penge.

Ved at lægge et budget kan du hurtigt afkode, hvorvidt du har råd til at betale lånet tilbage inden for fristen eller ej. Der er mange eksempler på folk, der ikke har kunne betale de penge, lånet kostede, og på baggrund heraf er endt i økonomisk uvejr. Michael er en af dem, og du kan læse hans historie her.