finansielforstaaelse.dk - aubo.dk

Sådan laver du dit nye køkken billigt

Et køkken består af mange dele, mange dyre dele. Køkkenets forskellige dele bliver brugt til mange ting, hvilket kan gøre det dyrt, når der skal laves om. Hvis man ser på stuen, består den af mange ikke-interagerende objekter – sofaen, stole, TV’et, borde osv. er stillestående og bliver ikke brugt. I køkkenet bliver alle aspekter derimod brugt gang på gang, hvilket betyder, at det også nedbrydes hurtigere. Derfor gælder det om at have et køkken, der kan holde til at blive brugt hver dag, så man ikke skal ud og investere i et nyt køkken konstant. Netop fordi køkkenets dele skal være både holdbare og brugbare, kan det komme til at koste en del at lave nyt. Dog er det muligt at få fornyet sit køkken uden at ruinere sig selv økonomisk. En metode kan være at vælge et AUBO køkken – læs mere.

Når det nye køkken skal laves – hvordan sparer jeg?

Hvis du har valgt, at nu skal køkkenet fornyes, er det vigtigt at starte med at udrede en plan for hele projektet. Denne plan skal indeholde nogle grundidéer:

 • Hvad ønsker du af det nye køkken?
 • Hvilke dele af det eksisterende køkken skal laves om? Bare visse aspekter eller det hele?
 • Hvad er dit budget, og hvordan passer dine ønsker ned i dette budget?
 • Få nogle erfarne skikkelser og professionelle til at kigge på det – kan planen føres ud i livet?
 • Lav en tidslinje

Når disse overordnede tanker er på plads, kan du gå i gang med detaljerne og overveje, hvordan detaljerne kan laves billigst muligt. Der er måder at spare på ved næsten alle aspekter af køkkenrenoveringen, hvoraf dette blot er nogle af eksemplerne:

 • Hvis køkkenet skal indeholde skabe, kan du med fordel vælge saml selv-skabe, der kan være billigere end de færdiglavede af slagsen.
 • Generelt set er skabe billigere end skuffer, da de er simplere i deres konstruktion.
 • Prøv at hold dig fra installationer og VVS-dele. Det er virkeligt dyrt at skulle flytte f.eks. et vandrør i køkkenet. Prøv om du kan bygge rundt om installationer og VVS.
 • Hvis du allerede har f.eks. et køleskab, der kan passe ind i dine nye planer om et køkken, så behold de gamle hvidevarer.
 • Når det kommer til vasken, er en nedfældningsvask billigere end en underlimet vask.
 • Hvis bordpladen skal udskiftes, så gå efter en laminatbordplade. De er ofte betragteligt billigere end alternativerne.

Professionelle vs. bekendte

Når køkkenet skal laves om, skal man også træffe beslutningen om, hvorvidt man vil have professionelle på sagen eller bruge ens netværk. Det sidste er klart det billigste – især hvis du har bekendte med en vis form for erfaring inden for området. Hvis du selv er rimelig handy og projektet ikke er alt for stort, kan du også selv vælge at tage hammer og sav i hånd. Hvis du sætter perfektion over pengene, er det professionelle valg måske at foretrække – og så må du prøve at spare andetsteds.