Forretningsmand

Hvad er en forsikringsmægler?

Er du stødt på begrebet ”forsikringsmægler”? Og undrer du dig over, hvad begrebet helt præcist dækker over? Så er du havnet det rette sted – i denne artikel forklarer vi, hvad begrebet dækker over, og hvad en forsikringsmæglers rolle er. Vi ser også nærmere på, hvornår det kan give mening at bruge en forsikringsmægler. Læn dig tilbage og bliv klogere!

En forsikringsmægler er… en mægler

Du kender formentlig allerede til mæglere. Det kan f.eks. være ejendomsmæglere, der agerer mægler mellem køber og sælger i en bolighandel. Det kan også være børsmæglere, der agerer mægler mellem køber og sælger i en værdipapirhandel.

På samme måde som ejendomsmæglere og børsmæglere agerer mæglere, gør forsikringsmæglere det også. Her mægles der mellem forsikringsselskabet på den ene side, og kunden på den anden side.

Sådan fungerer det

Lad os sige, at du ejer en virksomhed, der ønsker at tegne en række forsikringer. I stedet for selv at gå til forsikringsselskaberne for at forhandle den bedst mulige aftale og pris, kan du i stedet alliere dig med en forsikringsmægler, der på vegne af dig henvender sig til forsikringsselskaberne for at forhandle en attraktiv aftale hjem på dine vegne.

Fordelen ved at gøre brug af en forsikringsmægler er ligetil. Forsikringsmægleren har som udgangspunkt et langt større kendskab til priser og dækninger, og ved derfor, hvad der er fair. Du undgår så at sige at købe katten i sækken, da du her samarbejder med en fagekspert, der kan hjælpe dig med at få de bedste aftaler på plads.

Uvildig hjælp

Når du samarbejder med en forsikringsmægler, er det vigtigt, at der er tale om en uvildig forsikringsmægler – altså en, der ikke har en interesse i, at du vælger et forsikringsselskab fremfor et andet. Er forsikringsmægleren ikke uvildig, risikerer du, at du ikke får noget ud af samarbejdet; måske ender du sågar med en dyrere aftale. Brug derfor altid en uvildig forsikringsmægler!

Hvornår giver det mening at bruge en forsikringsmægler?

Som det gælder med alle former for rådgivning, giver det mening at bruge en forsikringsmægler, når det er lønsomt. Du skal altså vurdere, om forsikringsmægleren kan indhente et tilstrækkeligt godt tilbud til, at det er udgiften til forsikringsmægleren værd.

Det er dog kun en del af regnestykket. Skal du selv stå for indhentning og gennemgang af tilbud, samtaler med alle forsikringsselskaberne osv., bliver det hurtigt en tidskrævende affære. Ved at anvende en forsikringsmægler sparer du en hel del tid, som du i stedet kan bruge på din virksomhed.

Af den grund kan det i langt de fleste tilfælde også altid betale sig at alliere sig med en forsikringsmægler; både når der skal tegnes nye forsikringer, men også når eksisterende forsikringer skal gennemgås. For helt ærligt… hvornår har du sidst gennemgået dine forsikringer?