Tjene penge

Fordele og ulemper ved at investere i banken og med den uafhængige forhandler

Med den seneste udvikling inden for bankerne, er mange begyndt at interessere sig for investering af deres formue. Dette skyldes at det nu mange steder koster penge at have penge i banken, i stedet for at de kan forrente sig og ens formue kan stige i værdi ved at lade den stå. De negative renter har således gjort at mange har fået øjnene op for at aktivere deres formue, ved at investere den.

Der er mange forskellige måder at investere sine penge på. Nogle opretter en aktiesparekonto, andre investerer mere selvstændigt.

Transparens

Det første der skal nævnes ved banken er bankrådgiverens transparens, eller evne til at være upartisk. Din banks objektiv er først og fremmest at tjene penge. Det gør de naturligvis ved at hjælpe dig, og holde deres kunder glade, samt at tiltrække nye kunder.

Din bank tjener dog også penge på at vælge nogle specifikke løsninger til dig, som passer dem lige så godt som de passer til dig. Din bank har eksempelvis ikke interesse i at finde frem til den passive investering der er er billigst for dig, da det ikke er her de tjener flest penge.

Mange banker tjener godt på at deres kunder stoler blindt på dem, og ikke ved bedre end det som deres tildelte investeringsrådgiver foreslår dem.

Er banken billigere?

Mange får også fejlagtigt bildt sig selv ind at deres bank er billigst. Dette skyldes at når man investerer i banken, så trækker de deres fortjeneste af deres opsparing eller dit afkast. Det føles derfor ikke som om at man skal have penge op af lommen i banken. Det er dog i mange tilfælde dyrere at investere i banken, end med den uafhængige broker.

Trygheden

For mange er det trygt og nemmest at investere i deres bank. Her kan man få hjælp til at komme i gang, og bankens eksperter kan hjælpe dig med hvilke investeringer der er bedst for dig. Der ligger til gengæld et hav af information tilgængeligt helt gratis på internettet for den der ønsker. Så er du villig til selv at søge din viden, og lære af dine fejl kan du spare mange penge ved at gå uden om banken og dens gebyrer.

En uafhængig broker

En broker som Saxo Bank er til gengæld mere upartisk. De er åbne omkring at de skal tjene penge, og viser dig hvordan de gør det og hvor meget de tjener på dine investeringer. Og så har de selvfølgelig også banklicens. Se mere her om investering med Saxo Bank, på en af de bedste investeringsplatforme der findes.