Idéer og penge

3 gode måder at tjene penge ved siden af sit faste arbejde

I en tid hvor corona har ramt hele verden på pengepungen, så er der rigtig mange der har svært ved at få tingene til at hænge sammen. Det er specielt svært hvis man er forretningsejer, eller er blevet fyret grundet nedskæringer. Måske man skal finde nye græsgange når vaccinerne engang begynder at tage rigtigt fat, og måske man skal overveje hvordan man sikrer sig en solid indkomst i fremtiden – også selvom der sker store skift i verdensøkonomien.

Hvis kun man har én indkomst gennem sit 9-5 arbejde, så kan det være svært at være økonomisk beskyttet hvis man bliver afskediget fra sit arbejde. Hvad gør man så? Det er en hård situation at stå i, men man kan faktisk mindske skaden ved at finde flere indtægtskilder, som ikke er afhængig af dit faste arbejde.
Det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel, hvor du måske kan finde en eller flere måder at tjene penge ved siden af dit arbejde.

Investér i aktier

At investerer i aktier er en rigtig god metode til at tjene lidt ekstra ved siden af sin faste indkomst. Der er selvfølgelig altid risiko forbundet ved at investere i aktier, men hvis man gør sit forarbejde grundigt, og finder gode og solide virksomheder at investerer sine penge i, så går det sjældent helt galt – hvis selvfølgelig man ekskluderer markeds-kollaps og alle de andre eksterne faktorer.

Det er efterhånden blevet utroligt nemt at investere i aktier, og platforme som Saxotrader, Nordnet osv. Gør det hele meget overskueligt for enhver der blot forsøger at forstå. Med internettet, YouTube og andre sociale medier er der endnu mere information at hente, og der bliver delt uendeligt med indhold omkring diverse aktier, tips og tricks og generelt diskussion om markedet.
Så hvis man blot gider at gøre en indsats, så kan man altså tjene gode penge på aktier, hvilket specielt er attraktivt i en tid, hvor bankerne ingen renter giver dig for at have pengene stående.

Lad pengene arbejde for dig ved hjælp af crowdlending

Man kan også benytte sig at crowdlending, som egentlig bare er private der låne sine penge ud til at andre, og fungerer nøjagtigt som bankerne ville gøre – nemlig at tjene penge på renterne. Det er blevet meget overskueligt, og noget alle kan gøre.
Det er dog ikke lige så udbredt som f.eks. at handle med aktier, men crowdlending er alligevel en god metode til at få pengene til arbejde for sig. Det skal dog lige siges, hvis man virkelig vil tjene penge på det her, så kræver det at man låner lidt større beløb ud, og ikke blot et par tusinde kroner.

Affiliate marketing er blevet meget populært

Den sidste metode er affiliate marketing, som går ud på at man promoverer andres produkter på sine egne hjemmesider. Det kræver efterhånden ikke særlig meget at lave sin egen hjemmeside med diverse tjenester, som egentlig bare kræver at du kan drag-and-drop rundt på siden, indtil den ser ud som ønsket.
Når det er så nemt at lave sin egen hjemmeside, så kan man med fordel begynde at lave en blog om noget man f.eks. interesserer sig for, og så snart de besøgende begynder at komme, så kan man benytte affiliate marketing, til at henvise til forskellige produkter, og så modtage en procentdel af salget.