Bilforhandler

Hvilke leasingtyper findes der?

Der findes helt grundlæggende to leasingkontrakter i Danmark, hvilke er henholdsvis en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt. Disse leasingkontrakter er vidt forskellige, og bliver brugt i forskellige situationer. En operationel leasingkontrakt bliver typisk brugt på nye biler, og til folk der ønsker total budgetsikkerhed i deres budget. En finansiel leasingkontrakt bliver typisk brugt på brugte biler med en markedspris på over 250.000 kr. inkl. dansk registreringsafgift. En finansiel leasingkontrakt bliver oftest brugt, af folk der ønsker et alternativ til køb af på traditionel-vis med finansiering. I denne artikel vil vi gå i dybden med begge leasingkontrakter, så du kender begge leasingkontrakter, hvilke gør det nemmere at identificere, hvilke leasingkontrakter der passer til dit behov.

Læs også: Periodisk bilsyn – Sådan er reglerne

Hvad er operationel leasing?

En operationel leasingkontrakt er, den leasingkontrakt du typisk vil finde hos en bilforhandler, og bliver ofte udarbejdet på helt nye biler, men der findes også operationel leasingkontrakter på lettere brugte biler. En operationel leasingkontrakt giver leasingtager total budgetsikkerhed og leasingtager ved altså nøjagtigt, hvad det koster at lease en bil hver eneste måned. Hvis der skulle være udgifter til service, dækskifte, reparationer, mv. Så er det leasingselskabet der betaler disse regninger. Når leasingperioden på bilen er slut, så skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, dette betyder også der ikke er noget, der hedder værditab for leasingtager, når leasingperioden er slut. Og leasingtager slipper også for at bruge tid på at skulle sælge bilen, når leasingperioden er slut.

Hvad er finansiel leasing?

En finansiel leasingkontrakt er, typisk den leasingkontrakt du finder ved leasingselskaberne, bliver oftest anvendt på brugte biler med en markedspris på over 250.000 kr. inkl. dansk registreringsafgift. En finansiel leasingkontrakt minder mest af alt om køb af bil på traditionel-vis med en bank finansiering. I forhold til operationel leasing så skal du med finansiel leasing selv betale alle udgifter, der må være til en leasingbil såsom: Service, dækskifte, reparationer, mv. Og når bilen skal sælges, så skal leasingtager selv sælge bilen til en tredje part til den restværdi der står i leasingkontrakten.

Få den bedste leasingkontrakt med online tjeneste

Med Goleaseit.dk kan du indhente op til tre tilbud på leasingkontrakter fra forskellige leasingselskaber, på både operationel leasing eller finansiel leasing. Ved at bruge denne online tjeneste slipper du for besværet med at gennemsøge leasingselskabernes leasingtilbud. Med Goleaseit.dk får du tilsendt tilbud på leasingkontrakter, der passer netop til dit behov til en leasingkontrakt. Vil du bruge denne tjeneste til at indhente tilbud på leasingkontrakter så kan du klikke her, og derefter lave en beskrivelse af din ønskede leasingkontrakt. Når du har indsendt formularen til Goleaseit.dk database, så begynder leasingselskaberne at udarbejde leasingkontrakter der passer til dit behov.