Forbrugslån

Hvad er et forbrugslån?

Alle kender det; en gang imellem kan man have brug for et lån.

På denne side kan du tilegne dig viden omkring de forskellige lånetyper, og hvilke der er de bedste for dig. Hvis du imidlertid er i tvivl om, hvad der menes, når man snakker om forbrugslån, så kan du læse med her.

Et forbrugslån kender du måske også som et kviklån eller et minilån. Dette skyldes, at et forbrugslån ofte er mindre end eksempelvis lån til en bil eller til et hus. Modsat disse former for lån, så er forbrugslånet et, som du kan bruge til lige præcis det, du ønsker.

Hvad er fordelen ved et forbrugslån?

Denne form for lån er defineret ved, at du ikke skal benytte pengene til at erhverve dig noget bestemt eller til afbetaling af et bestemt aktiv. Lånet kan du frit benytte til forbrug, hvad enten det er til dagligvarer, en dyr taske eller noget helt tredje. Årsagen til at det bliver kaldt et forbrugslån er også, at der bliver ikke stillet sikkerhed i et aktiv. Du skal nemlig hverken stille sikkerhed i bil eller bolig.

Fordelen ved lånet er i høj grad, at du hurtigt kan få de penge, du står og mangler. Når du ansøger om et lån til forbrug, kan du regne med, at hele processen er en del hurtigere end ved andre typer af lån. Står du og mangler penge mere eller mindre akut, er det derfor det helt rette lån for dig. Lån penge nu og få et forbrugslån efter din smag.

Hvad er ulempen ved et forbrugslån?

Ulempen ved denne type af lån er, at det ofte er et noget dyrere lån end eksempelvis et realkreditlån. Og dette skyldes netop, at der ikke stilles lige så høje krav til dig som låntager. Ved andre typer af lån kræves en sikkerhedsstillelse, førend ansøgningen kan accepteres. Dette er som regel ikke nødvendigt ved forbrugslånet. Risikoen for låneudbyderen er derfor høj, hvorfor renten ligeledes er højere end ved andre typer af lån.