Computer og sundhed

Det koster en ny computer kontra en professionel reparation

Driller din computer, og kan du ikke selv udbedre problemet, så har du helt sikkert gjort dig nogle forskellige overvejelser. Kan det overhovedet betale sig at få repareret den? Vil pengene til en ny computer være givet bedre ud? Dækker min forsikring mon skaden?

I denne situation handler det om lige at stoppe op og tænke sig om. I enkelte tilfælde vil en computer være så medtaget, at det vil give bedst mening at udskifte den en gang for alle, men det er langt fra tilfældet hver gang. I artiklen vil vi se lidt på, hvad en ny computer koster kontra en prof. reparation hos en reparatør nær dig.

Start med en fejlfinding

Uanset hvilken af førnævnte løsninger du hælder mest til, så bør du investere i en professionel udført fejlfinding. Det er nemlig alfa og omega, at fejlen bliver fundet. Med udgangspunkt i din viden om fejlen vil du nemlig lettere kunne beslutte dig for, hvorvidt din computer skal repareres, eller om den blot skal kasseres. Som regel giver man ikke meget mere end et par hundrede for en sådan fejlfinding – disse penge er givet godt ud.

En fejlfinding er guld værd, da det ikke er helt underordnet, om man blot kan nøjes med at udskifte computerens batteri, eller om det også er nødvendigt at pille ved display og topcase.

En reparation kan forlænge din computers levetid

I dette øjeblik virker din computer ikke og vil derfor ikke være det store værd i dine øjne, men får du den repareret, så er det ikke utænkeligt, at du kan forlænge levetiden med 1, 2 eller endda 3 år. Det afhænger rigtig meget af, hvor godt du passer på den, og hvordan dens tilstand ser ud i øjeblikket. Antager vi, at din computer er en Mac, så vil du med en Mac reparation kunne give enheden helt nyt liv. Du vil formentlig få følelsen af, at du har fået en helt ny Mac.

Du kan via ovennævnte link få en fornemmelse af, hvad det koster at reparere en Mac. Prisen for en reparation afhænger helt naturligt af problemet og skadens omfang. F.eks. er det betydeligt dyrere at få skiftet tastaturet end batteriet.

Det koster en god computer i dag

Skal du ud og købe en pålidelig, brugervenlig og effektiv computer i dag, så kommer du til at bruge et sted mellem 7.000 og 15.000 kr. Mange af de bedste laptops befinder sig i hvert fald i denne prisklasse. Det gælder bl.a. MacBook Pro og MacBook Air, som hører til blandt de mest populære bærbare computere blandt danskerne. Det er rigtig mange penge, når man tænker på, at de mest almindelige reparationer klares til et sted mellem 800 og 3.000 kr. Der findes dog også dyrere reparationer.