Virksomhed og medarbejdere

Miniguide: Fra IVS til ApS

Iværksætterselskaber (IVS) skal i henhold til den seneste udmelding enten opløse eller omregistrere til et anpartsselskab (ApS) inden for den oplyste tidsfrist; 15. april 2021. Det er derfor på tide at sætte sig ind i, hvordan man omregistrerer ens selskab, hvis man har i sinde at fortsætte driften.

I dag bringer vi netop en miniguide til at omdanne et iværksætterselskab til et anpartsselskab. Du tænker måske, at dette er forbundet med en masse besvær og papirarbejde, men det behøves faktisk ikke at være så svært.

Hvad skal der til for at omregistrere selskabet?

Det er først og fremmest et krav, at selskabskapitalen lyder på mindst 40.000 kr. Lyder den nuværende selskabskapital ikke på minimum dette beløb, så skal kapitalen forhøjes. Derudover skal selskabets juridiske navn selvfølgelig ændres – f.eks. fra Hansens Tømrerfirma IVS til Hansens Tømrerfirma ApS.

Skulle man stå i en situation, hvor det pga. f.eks. gæld ikke er muligt at forhøje selskabskapitalen, så er det desværre ikke muligt at gennemføre omregistreringen. I sådanne tilfælde vil man skulle affinde sig med, at selskabet bliver opløst.

Du skal have dokumenterne i orden

For at omregistrere fra IVS til ApS er det også alfa og omega, at man har papirerne i orden. Inde på virk.dk kan du hurtigt og nemt danne dig et overblik over, hvilke dokumenter du skal finde frem til formålet. Det drejer sig helt overordnet om følgende dokumenter:

  • Generalforsamlingsreferat
  • Ledelseserklæring
  • Tilrettede vedtægter
  • Dokumentation for, at selskabskapitalen er på minimum 40.000 kr.

Alle ovenstående dokumenter skal vedhæftes, når man skal søge om at omregistrere sit selskab fra IVS til ApS. Det er vigtigt, at man får sendt det hele med i første omgang, så man kan reducere behandlingstiden.

Brug for hjælp?

Så kan du med god grund outsource nogle af de tidskrævende (og kedelige) processer. Du kan f.eks. outsource dette til Dinero Regnskab ApS, som via hjemmesiden ivstilaps.nu tilbyder hjælp til dette til en rigtig skarp pris. Her får du tildelt en fagperson, som med sin regnskabstekniske og juridiske viden kan hjælpe dig godt igennem.

For den nette sum af 4.995 kr. ekskl. moms får du fuld revision, erklæring lavet af registreret revisor, ændringer hos Erhvervsstyrelsen og meget mere. Igennem de dygtige fagfolk kan du også blive meget klogere på, hvorfor du skal omregistrere dit firma, hvordan det foregår i praksis og meget andet. Klik på linket længere oppe i artiklen og bestil pakken i dag. Så er du sikker på, at alt går planmæssigt med omregistreringen.