Pensionsselskab

Hvilket pensionsselskab er bedst?

Din pension er utrolig vigtig, da det er din vej til et godt liv i alderdommen. Du tænker måske ikke så meget over opsparing, herunder pensionsopsparing, mens du er ung, men det er altså vigtigt at gøre fra starten af dit arbejdsliv.

Du kan nemlig nå at spare langt mere op, hvis du kommer i gang med din opsparing til alderdommen i en tidlig alder.

Det er dog ikke kun opsparingen og størrelsen som tæller. Det er også vigtigt at vælge det bedste pensionsselskab til lige netop dig.

Det er nemlig forskelligt, hvilket selskab der er bedst og hvilke produkter, som passer til dig og din økonomi. Du skal derfor undersøge markedet godt, før du tegner en pensionsopsparing. Herunder gennemgår vi nogle faktorer, som du bør tage med i dine overvejelser for at finde det bedste pensionsselskab.

Pension via arbejdsgiveren

Langt de fleste danskere er lønmodtagere, og her følger der næsten altid en pensionsopsparing med i lønnet. Det gør sig i hvert fald gældende, hvis du er ansat på normale vilkår. Det er noget andet, hvis du er honorarlønnet, men det er også de færreste, som er det.

Hos almindelige lønmodtagere betaler virksomheden eller det offentlige en stor del af din pension. Det er meget normalt, at de betaler ca. 2/3 af pension. Man kalder det arbejdsgiverbetalt pension.

I disse tilfælde er det normalt arbejdsgiveren, som har et samarbejde med et pensionsselskab. Derfor kan du ofte ikke bare vælge et bestemt selskab, da det afhænger af din arbejdsgivers samarbejde.

Egen pensionsopsparing

Du kan også selv supplere op med din egen private pensionsopsparing, hvilket rigtig mange danskere gør nu til dags. Her kan du frit vælge mellem de mange forskellige selskaber, hvorfor du bør undersøge markedet grundigt.

Forbrugerrådet Tænk og flere andre magasiner har lavet grundige tests af pensionsselskaberne, men det er lidt forskelligt, hvem der plejer at vinde.

De forskellige selskaber har også forskellige produkter, så det er ikke sikkert, at du får noget ud af at vælge produktet med det største afkast.

Et stort afkast er selvfølgelig super positivt, men det kan også vidne om en stor risikoprofil. Jo længere tid du har til pension, desto højere risiko kan du tåle at tage. Justér derfor dine produkter efter dette.