Kreditydelser

Ny låneudbyder? Dette skal du kigge efter

Står du pludselig med en uforudset udgift, som du ikke lige har råd til, kan det være, at et lån er løsningen, så du får det økonomiske overskud igen. På den måde kan et lån være en økonomisk hjælp, hvis du sætter dig ind i det at låne penge, og har et overblik over din økonomi, så du ikke låner mere end, hvad du har råd til. Hvis du leder efter en låneudbyder, der kan opfylde dine krav til et lån, er der nogle ting, du skal kigge efter.

Hvad koster lånet?

Når du leder efter en passende låneudbyder, skal du kigge efter omkostninger ved at tage lånet. Der kan være stor forskel i gebyrer og rentesats hos forskellige udbydere. Derfor kan der være penge at spare, hvis du undersøger markedet ordentligt. Det kan til gengæld være svært at skabe et overblik over, hvilke omkostninger, der er i forbindelse med et lån, og derfor kan du med fordel gøre brug af en låneberegner. En låneberegner vil med få oplysninger give dig et bud på, hvordan dit lån vil komme til at se ud, samt hvor meget du skal betale for at tage lånet.

ÅOP og renter

Udover at bruge en låneberegner til at finde prisen på lånet, kan du bruge lånets ÅOP til at finde ud af, hvor store omkostningerne er ved lånet. På den måde kan du sammenligne lån fra forskellige låneudbydere. Det er lovpligtigt for låneudbyderen at skrive ÅOP på hjemmesiden, så det er let at finde, og det vil dermed altid være et tal, du kan finde.

Du kan også bruge lånets renter til at vurdere, hvad lånet vil koste. Dog skal du huske, at renterne ikke inkluderer andre gebyrer, som du også skal betale. Renten kan enten være fast eller variabel, og du bør dermed overveje, hvilken form for rente, der passer bedst til din økonomi.

Kan du låne det, du skal bruge?

Inden du bestemmer dig for en ny låneudbyder, bør du tjekke, hvor meget du kan låne hos udbyderen, og om det stemmer overens med dit lånebehov. Nogle udbydere specialiserer sig i mindre lån, hvor du kan låne op til 10.000 kr., mens du hos andre kan låne op mod 500.000 kr. Hos Santander Consumer Bank kan du låne mellem 10.000-350.000, så hvis dit lånebehov ligger herimellem, vil Santander være en erfaren udbyder. Hvis du vil vide mere omkring Santander Consumer Bank, kan du læse mere her.

Anmeldelser af låneudbydere

Hvis du stadig står og overvejer forskellige låneudbydere, kan du med hjælp fra anmeldelser af de enkelte udbydere finde ud af, hvilken udbyder, der passer bedst til dit behov. Når du læser anmeldelser, bør du lægge vægt på, om udbyderne har en god kundeservice, og om andre har haft problemer med låneudbyderen førhen. Det er vigtigt, at en låneudbyder har en god kundeservice, da der hurtigt kan opstå spørgsmål i forbindelse med dit lån, og når det gælder penge, er det dejligt at vide, at du kan få et hurtigt svar.