Lån penge

Et lavtforrentet lån er ikke nødvendigvis billigt

De fleste danskere er opmærksomme på, at der er store forskelle på markedets mange lån. Hvad alle dog ikke er klar over er, at et lavtforrentet lån ikke nødvendigvis er den billigste løsning. Når du optager et lån, betaler du også en række øvrige udgifter. Disse udgifter kan synes ubetydelige, men de kan hæve lånets samlede ÅOP betydeligt.

Hvis du skal låne penge på nettet, så er det vigtigt, at du ikke blot sigter efter dét lån, der har den laveste rente. Det er sjældent en god løsning. I stedet skal du inddrage samtlige af lånets omkostninger i din sammenligning. Det giver dig et markant bedre og mere retvisende billede af lånemarkedet, ligesom det kan hjælpe dig i retningen af det billigste lån.

Sammenlign med udgangspunkt i ÅOP

I stedet for at udregne lånets totale omkostninger på manuel vis, kan du i stedet benytte dig af dets ÅOP. Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Det er lovpligtigt at skilte synligt med ÅOP i forbindelse med enhver kreditaftale, og det er derfor en information, du let kan tilgå. Det gør det markant nemmere at sammenligne dine muligheder.

En af ulemperne ved at der i dag er et væld af aktive låneselskaber på det danske marked er, at det kan være svært at finde hoved og hale i markedet. Det kan ÅOP dog hjælpe dig med. Ved hjælp af dette tal kan du nemt sammenligne to eller flere lån, hvis blot de har samme løbetid, uanset om den lyder på 30 dage eller 24 måneder.

Alle kan låne penge på nettet

Du kan låne penge på nettet uanset din finansielle situation. Står du registreret som dårlig betaler i RKI, så find et lån trods rki registrering på Lån247. Vær dog opmærksom på, at udgifterne forbundet med et sådant lån vil være høje. Långiver løber en stor risiko, når de låner penge ud til en dårlig betaler, hvilket de vælger at kompensere med en højere rente.

Ovenstående understreger, at du kan låne penge på nettet, uanset om du er godt eller dårligt stillet mht. din økonomi. På trods af en registrering i RKI har du med andre ord mulighed for at indgå kreditaftaler. Du kan se flere muligheder selvom du er registreret hos de enkelte långivere, hvis du ønsker det.

Er du ikke registreret som dårlig betaler i RKI, så er dit udvalg af digitale lån blot endnu større, og meget tyder på, at flere låneselskaber vil komme til fremadrettet. Betal din gæld ud og bliv slettet fra registret, hvis du er træt af at blive afvist gang på gang.