Låne penge i banken

Hvem kan optage et banklån?

Et banklån er ofte det billigste lån, men det kræver, at banken laver en kreditvurdering af dig og din økonomi. En bank vil nemlig ikke bare låne ud, som mange af de internetbaserede låneudbydere vil.

Det er dog meget positivt, at banken laver denne kreditvurdering, som skal sikre banken mod tab på deres udlån. Det er nemlig med til at gøre priserne lavere for de folk, som optager et banklån.

Jo bedre banken er til denne kreditvurdering, desto færre penge mister de på udlån, og desto lavere kan de sætte prisen på disse lån. Du skal derfor se det som noget positivt, at banken foretager en grundig vurdering, inden de udsteder lån.

Som udgangspunkt bliver kun gode betalere og mennesker med en stabil indtægt godkendt. Derfor kan det være svært at få et banklån, hvis du eksempelvis står i RKI eller har misligholdt tidligere låneaftaler.

Kreditvurdering og banklån

Kreditvurderingen dækker over mange ting, bl.a. over din løn. Du vil derfor blive bedt om at fremvise lønsedler og årsopgørelser, så banken kan se, hvor meget du tjener og har tjent gennem de seneste år.

Derudover kigger banken på dit job og din branche for at vurdere risikoen for, at du bliver arbejdsløs. Jo mere sikkert dit job er, desto bedre er dine chancer for et banklån.

Derudover kigger banken på din opsparing, da det siger noget om din økonomiske ansvarlighed. Har du været i stand til at spare penge op, så viser det banken, at du er ansvarlig og kan lægge et godt budget.

Banken kigger også på din historik for at se, om du tidligere har haft problemer med at betale dine regninger. Det vil sige, at de kigger i RKI og andre steder efter tidligere sager.

Billige banklån

Når du er kommet gennem hele denne proces, så skal du glæde dig over de lave renter på lånet. Det er dog ikke sikkert, at du bare lige sådan får et godt tilbud.

Der skal næsten altid forhandles om prisen, når du bliver tilbudt et lån. Det er helt normalt at forhandle om det, og der er helt bestemt mulighed for at opnå en stor besparelse.

Ellers er der mange andre banker, som sikkert gerne vil forhandle med dig om et banklån på mere favorable vilkår. Du kan i hvert fald altid spørge – det koster ikke noget.