Erhvervsudstyr

Gode grunde til at sælge virksomhedens brugte it-udstyr

Du kender sikkert følelsen. For et par år siden investerede du en masse penge i ny elektronik til virksomheden. Nu, et par år senere, er der sket så mange forbedringer på markedet, at du må købe nyt ind. De fleste føler hele tiden, at de er tvungne til at opdatere elektronikken til den nyeste teknologi, for at kunne følge med tiden og dens i øjeblikket hurtigt opdaterende verden.

Men hvad skal der så ske med det brugte it udstyr? Der er flere gode grunde til sælge ud af det brugte it. Her bør særligt fremhæves at salg af brugt udstyr kan fremme økonomien og skåne miljøet.

Salg af brugt it-udstyr hjælper miljøet

Den største og vigtigste årsag til at du bør sælge dit brugte it udstyr, er at det kan skåne miljøet. Elektronik indeholder nemlig en lang række skadelige stoffer, og når du vælger at skrotte det, kan det bidrage til negativ påvirkning af miljøet. Når du sælger gammel it, så hjælper du desuden andre, der kan få stor glæde af det. Hvert år skrottes omkring 50 millioner tons brugt elektronik. Samtidig står elektronik for ca. 70% af de giftige affaldsstoffer vi skrotter.

Det er faktisk kun små 12% af brugt it udstyr, der genbruges, og dette tal kan du hjælpe med at hæve. Det kan gøre en kæmpe forskel, både lokalt og internationalt, hvis du begynder at genbruge dit brugte elektronik.

Bæredygtighed styrker økonomien

Hvis du nu overvejer at begynde at tænke i bæredygtighed, skal du have endnu et råd med på vejen. Indenfor bæredygtighed finder du den cirkulære økonomi. Dette er et udtryk for at ting bliver solgt og kan bruges flere gange, eller at ting kan anvendes i nye produkter. Når du køber nyt it udstyr, har ud derfor muligheden for at indgå i den cirkulære økonomi. Det kan være at dine gamle pc’er kan bruges af nogle skoler eller for den sags skyld en anden virksomhed med lavere krav. Og selvom det brugte it umiddelbart kan virke værdiløst, kan du risikere at smide penge ud, hver gang du skrotter det brugte it.

Du kommer også til at indgå i en moderne og mere fornuftig forretningsmodel, når du sælger det brugte it. I denne model arbejdes der mod at bekæmpe det såkaldte ”end-of-life” koncept, og erstatte dette med genbrug og genanvendelse. Der findes virksomheder, der gerne indkøber dit brugte it udstyr. Disse sælger så udstyret videre til andre virksomheder, og sådan fuldendes den cirkulære økonomi. På denne måde skal der ikke produceres ligeså meget nyt it, og du hjælper med at støtte både miljøet og økonomien.