Kryptovaluta

Er investering i kryptovaluta en god idé?

Hvis du har fulgt med i investeringsverdenen – eller bare i nyhedsmedierne for den sags skyld – i løbet af de seneste fem år, har du formentligt ikke kunnet undgå at høre om investering i kryptovaluta. Det, der for alvor fangede opmærksomheden hos de fleste, var det enorme kursridt, som Bitcoin tog i løbet af efteråret og frem mod nytåret 2017. Siden da brød kursen efterfølgende sammen, for derefter at begynde på et nyt kursridt, og senest har kryptovaluterne været under hårdt pres i takt med, at inflationen har vist sit grimme ansigt.

Sagt med andre ord har det været noget af en turbulent tilværelse, som kryptovalutaerne og dermed også deres investorer har levet de sidste fem år. Det efterlader også mange med spørgsmålet om, hvorvidt det overhovedet er en god idé at investere i kryptovaluta eller ej?

Fordele og risici

Lad det være sagt med det samme – der er både fordele og risici ved at foretage kryptovaluta investering. En af de største fordele er selvfølgelig, at der har været – og stadig er – en enorm hype omkring kryptovaluta, hvilket uden tvivl har gjort noget godt for kurserne. Kryptovaluta er af flere blevet spået som fremtidens foretrukne betalingsmiddel, og ser man det ske i den nuværende form, er kryptovaluta uden tvivl et meget interessant investeringsaktiv.

En anden fordel er, at der er mulighed for at investere i mange forskellige kryptovalutaer. De fleste har hørt om Bitcoin og måske Ethereum, men faktisk findes der tusindvis af forskellige kryptovaluter, som du kan investere i, og mange af dem med forskellige formål.

Omvendt er der også risici ved at investere i kryptovaluta. Fortalere ønsker at sammenligne investering i kryptovaluta med investering i andre former for valuta, men der er væsentlige forskelle på de to typer af investeringer. Den helt overordnede er, at kryptovalutaer i modsætning til gængse valutaer ikke har en stat i ryggen. Kommer en kryptovaluta under pres, er der således ikke en stat eller nationalbank, der kan gå ind og understøtte kursen – her er det udelukkende markedet, der bestemmer, og det kan give nogle voldsomme kursudsving. Dette kan i øvrigt være ekstra interessant, hvis du er daytrader.

Skal du investere i kryptovaluta?

Om du bør investere i kryptovaluta eller ej lader vi være op til dig selv. Det er blot vigtigt, at du er opmærksom på de forskellige faktorer, der spiller ind på denne type investering. Investeringen adskiller sig fra andre typer af investeringer, og det er vigtigt, at du er opmærksom på dette, inden du begynder at investere i kryptovaluta. Er du det, er der til gengæld ikke noget i vejen for, at du kan lave nogle fornuftige afkast på dette marked også.